Tamaoaiga a le Lalolagi

Fa'asagaga

 

 

 

I le 2019, o le tala o le tamaoaiga o le lalolagi e leʻi faʻaalia e tusa ai ma faʻamoemoega faʻamoemoe.Ona o le tele o aʻafiaga o faiga faʻapolokiki faavaomalo, geopolitics ma le faʻaleagaina o sootaga i le va o atunuʻu tetele, aemaise lava le ogaoga o aʻafiaga o le taua tau fefaʻatauaʻiga na faʻalauiloaina e le Iunaite Setete, o le tamaoaiga o le lalolagi i le 2019 na luluina.O le IMF na faʻaititia lana faʻataʻitaʻiga o le tamaoaiga o le tausaga atoa, mai le 3.9% i le amataga o le tausaga i le 3% ia Oketopa.

CNC-Liu-Milling-Masini
cnc-machining

 

O loʻo faʻamutaina foi e le OECD ana vaʻaiga mo le tuputupu aʻe o le lalolagi.O Lawrence Boone, le pule sili o le tamaoaiga o le OECD, na faaalia le popolega ona o le tuputupu aʻe o le lalolagi o loʻo i lalo o le faʻateleina o le mamafa.'O le tamaoaiga o le lalolagi ua loka nei i se faʻagasolo faʻagesegese,' o le tala lea a le IMF i lana lipoti o Oketopa World Economic Outlook.I le 2018, e tolu atunuu i le lalolagi na faʻatupulaia le GDP i le sili atu i le 8% : Rwanda (8.67%) i Aferika, Guinea (8.66%) ma Aialani (8.17%) i Europa;E ono atunuu e sili atu i le 7% le GDP o Bangladesh, Libya, Cambodia, Cote d 'Ivoire, Tajikistan ma Vietnam.

 

 

O le tuputupu aʻe o le GDP na maualuga atu nai lo le 6% i atunuu e 18, 5% i le 8, ma le 4% i le 23. Ae i le 2019, o nei atunuu uma na vaʻaia le faʻaitiitia o le faʻatupulaia o le tamaoaiga i tulaga eseese.O le 15 pito i luga o le tamaoaiga o le lalolagi i le 2018 o le Iunaite Setete, Saina, Iapani, Siamani, Peretania, Farani, Initia, Italia, Pasila, Kanata, Rusia, Korea i Saute, Sepania, Ausetalia ma Mekisiko.

okumabrand

 

 

O latou tulaga tau tamaoaiga ei ai se aafiaga taua i le tamaoaiga o le lalolagi.

O le tele o le 15 pito i luga o le tamaoaiga na vaʻaia le paʻu i le 2019, e ui i tulaga eseese.O le faʻatupulaia o le GDP a Initia, mo se faʻataʻitaʻiga, na paʻu i le 4.7%, faʻaitiitia le afa mai le 2018. O loʻo faʻaauau pea ona vaivai le tamaoaiga o Europa, faʻatasi ai ma Siamani ma Farani o loʻo tauivi, ma le tamaoaiga o Brexit.O le GDP a Iapani na faatupulaia i se fua faatatau faaletausaga e na o le 0.2%, ma Korea i Saute i se fua faatatau faaletausaga e na o le 0.4%.

CNC-Lathe-Lipea
Masini-2

 

 

 

O le foliga malosi o le tamaoaiga o Amerika, faʻafetai i le taua o fefaʻatauaʻiga a le Trump ma le faʻaauau pea o le faʻaititia, o le mea moni lava "fasiotia le afe o fili i a latou lava tau", ma le faʻamoemoe o le gaosiga o le toe faʻaleleia, lea o loʻo tulimatai atu i ai le pulega o le Trump, e le mautonu.

 

 

 

 

 

O le aufaipisinisi a le lalolagi e tele lava ina latou faʻatali ma vaʻai i le tamaoaiga o Amerika ona o le le mautonu na mafua mai i le taua o fefaʻatauaiga.I totonu o le 15 pito i luga o le tamaoaiga, o Saina e tele le tamaoaiga ma maualuga maualuga.E ui i faigata na feagai ma lenei tausaga, ae o le tamaoaiga o Saina i le tulaga o le GDP o loʻo sili ona lelei i le lalolagi.

5-axis

Taimi meli: Nov-14-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou