Le Aafiaga Tumau o Taua a le Lalolagi i le Tamaoaiga o le Lalolagi

12

 

Le a'afiaga o leTaua a le Lalolagii luga o le tamaoaiga o le lalolagi o se mataupu o suʻesuʻega lautele ma felafolafoaiga i le va o tusitala faʻasolopito ma le tamaoaiga tutusa. O feteenaiga tetele e lua o le senituri lona 20—Taua Muamua a le Lalolagi ma le Taua Lona Lua a le Lalolagi—na le gata ina fausia ai le tulaga faapolotiki o malo ae faapea foi tulaga tau tamaoaiga o loo pulea ai sootaga faavaomalo i aso nei. O le malamalama i lenei aafiaga e taua tele mo le malamalama i le tulaga o loʻo i ai nei le tamaoaiga o le lalolagi. O le Taua Muamua a le Lalolagi (1914-1918) na faailogaina ai se suiga tele i le tulaga o le tamaoaiga o le lalolagi. O le taua na mafua ai le paʻu o malo, e aofia ai Austro-Hungarian ma Ottoman Empires, ma iʻu ai i le tulaʻi mai o malo fou. O le Feagaiga a Versailles i le 1919 na faia ai ni suiga mamafa i Siamani, ma mafua ai le le mautu o le tamaoaiga i le Weimar Republic.

CNC-Machining 4
5-axis

 

 

O lenei tulaga le mautu na fesoasoani i le hyperinflation i le amataga o le 1920s, lea na i ai aafiaga gaogao i Europa atoa ma le lalolagi. O letamaoaigaO le vevesi o le vaitaimi o le va o taua na faatulaga ai le tulaga mo le Pa'u Tele o le Tamaoaiga, lea na amata i le 1929 ma sa i ai ni aafiaga faataumaoi i le lalolagi atoa o fefaatauaiga ma galuega. O taunuuga tau tamaoaiga o le Taua Muamua a le Lalolagi na mafua ai foi suiga tetele i gaosiga o alamanuia ma maketi o tagata faigaluega. Atunu'u sa fa'alagolago muamua i fa'ato'aga na amata fa'ato'a fa'ato'aga e fa'afetaui mana'oga i taimi o taua. O lenei suiga e le gata na suia ai le tamaoaiga ae na suia ai foi tulaga lautele, ina ua ulufale tamaitai i le aufaigaluega i ni numera e le masani ai. O le taua na mafua ai le alualu i luma o tekinolosi, aemaise lava i gaosiga ma felauaiga, lea o le a mulimuli ane faia se sao taua i le toe faaleleia o le tamaoaiga o le 20th seneturi. O le Taua Lona Lua a le Lalolagi (1939-1945) na atili faʻateleina ai nei suiga tau tamaoaiga. O le taumafaiga o le taua e manaʻomia ai le faʻaputuina tele o punaoa, e oʻo atu ai i faʻafouga i faiga gaosiga ma le faʻavaeina o se tamaoaiga tau taua.

O le Iunaite Setete na tulaʻi mai o se malosiaga tau tamaoaiga o le lalolagi, i le faʻateleina o ana gaosiga faʻapisinisi e lagolago ai vaegaʻau. O le vaitau o le taua na vaʻaia ai le faʻatinoina o le Marshall Plan, lea na maua ai fesoasoani tau tupe e toe faʻaleleia ai le tamaoaiga o Europa. O lenei taumafaiga e le gata na fesoasoani e faʻamautu ai malo ua afaina i taua ae na faʻamalosia ai le galulue faʻatasi ma le faʻatasia o le tamaoaiga, faʻavaeina le faavae mo le Iuni a Europa. O le Konafesi a Bretton Woods i le 1944 na faavaeina ai se faiga fou tau tupe faava o malo, fausia ai faalapotopotoga e pei o le International Monetary Fund (IMF) ma le Faletupe o le Lalolagi. O nei faʻalapotopotoga na faʻamoemoe e faʻalauiloa le mautu o le tamaoaiga o le lalolagi ma puipuia ituaiga faʻalavelave tau tamaoaiga na afaina ai tausaga o taua. O le fa'avaeina o tau fa'afesuia'i ma le tala Amerika e avea ma tupe fa'aagaaga muamua a le lalolagi na fa'afaigofie ai fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo ma fa'afaigaluegaina, ma atili fa'atasi ai le tamaoaiga o le lalolagi.

1574278318768

 

O le aafiaga o Taua a le Lalolagi i faiga faavae tau tamaoaiga e mafai lava ona lagonaina i aso nei. O a'oa'oga na a'oa'oina mai le fa'aletonu o le tamaoaiga o le amataga o le 20 seneturi na fa'atupuina ai faiga fa'aonaponei i faiga fa'avae tau tupe ma tupe. Ua ave e malo le faamuamua i le mautu ma le tuputupu aʻe o le tamaoaiga, e masani ona faʻaaogaina faiga faʻataʻitaʻiga e faʻaitiitia ai aʻafiaga o paʻu. E le gata i lea, o le laufanua geopolitical na fausia e Taua a le Lalolagi o loʻo faʻaauau pea ona aʻafia ai sootaga tau tamaoaiga. O le si'itia o le tamaoaiga o le atunu'u, aemaise i Asia, ua suia ai le paleni o malosiaga i fefa'ataua'iga o le lalolagi. O atunuu e pei o Saina ma Initia ua avea ma tagata taaalo iloga i le tamaoaiga o le lalolagi, ua luitauina ai le puleaina o malo i Sisifo na manumalo mai Taua a le Lalolagi.

Fa'alilo ma viliina galuega fa'agasologa o galuega Fa'atatau maualuga CNC i totonu o le fale u'amea, fa'agasologa galue i totonu o le u'amea.
CNC-Machining-Myths-Listing-683

 

 

I le faaiuga, o le aafiaga o Taua a le Lalolagi i le tamaoaiga o le lalolagi e loloto ma tele itu. Mai le paʻu o malo ma le tulaʻi mai o malo fou i le faʻavaeina o faʻalapotopotoga tau tupe faava o malo, o nei feteʻenaʻiga ua tuʻu ai se faʻailoga e le mafaagaloina i fausaga o le tamaoaiga ma faiga faʻavae. A'o fa'aauau pea ona fa'atautaia e le lalolagi lu'itau fa'atamaoaiga lavelave, o le malamalama i lenei tala fa'asolopito e taua tele mo le fa'aleleia o le tuputupu a'e gafataulimaina ma le galulue fa'atasi i totonu o le fa'alauteleina o feso'ota'iga o le tamaoaiga o le lalolagi.


Taimi meli: Oke-08-2024

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou