Fa'akomepiuta CNC ma Vaega Fa'atatau

I le faagasologa o le gaosiga o masini, soʻo se suiga i foliga, tele, tulaga ma le natura o le gaosiga o mea, ina ia avea ma se oloa maeʻa poʻo se faʻagasologa o oloa e taʻua o le gaosiga o masini.

E mafai ona vaevaeina le Faʻagasologa o Faʻagasologa i le Tuʻu, Faʻailoga, Faʻailoga, Uʻu, Faʻagasologa, Faʻapotopotoga ma Isi Faʻagasologa, Faʻasologa Faʻainisinia Faʻainisinia e masani lava ona faasino i vaega o le faʻagasologa o masini ma le faʻapotopotoga o le masini.

O le faʻatulagaina o le faʻagasologa o masini, e tatau ona fuafua le mea faigaluega e alu i le tele o faʻagasologa ma le faʻasologa o le faʻagasologa, naʻo le lisi o le igoa o le faʻagasologa autu ma lona faʻasologa o le faagasologa puupuu, e taʻua o le auala o le faagasologa.

O le faʻatulagaina o le auala o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina atoa o le faʻagasologa o le faagasologa, o le galuega autu o le filifilia lea o le auala e faʻaogaina ai luga o luga taʻitasi, fuafua le faasologa o gaioiga o luga taʻitasi, ma le numera o le numera o le faagasologa atoa.O le faiga o le auala e tatau ona mulimulita'i i ni mataupu faavae.

Fa'avae mo le tusiaina o le auala o le faagasologa o vaega masini:

1. Fa'asologa muamua o fa'amaumauga: o vaega i le faagasologa o le fa'agaioiga, e pei o se fa'atulagaina o luga o le datum e tatau ona fa'agasolo muamua, ina ia maua ai fa'amaumauga lelei mo le fa'agaioiga o le fa'agasologa mulimuli ane i se taimi vave e mafai ai.E ta'ua o le "fa'ailoga muamua."

2. Laasaga faʻavasegaina vaevaeina: faʻagasologa o manaʻoga lelei o luga, e vaevaeina i laʻasaga faʻagasologa, e masani ona mafai ona vaevaeina i le faʻaogaina o masini, semi-finishing ma faʻamaeʻaina vaega e tolu.Fa'amuamua ina ia mautinoa le lelei o le gaosiga;E fetaui lelei i le fa'aogaina tatau o meafaigaluega;Faigofie le fa'atulagaina o togafitiga vevela;Faʻapea foʻi ma faʻafaigofie le mauaina o faʻaletonu avanoa.

3. Ulua'i foliga i le pu: mo pusa tino, puipui ma so'o so'o ma isi vaega e tatau ona faʻagasolo muamua vaʻalele gaosiga pu.I lenei auala, o le vaʻalele tulaga faʻapipiʻiina pu, faʻamautinoa le saʻo o le vaalele ma le pu, ae faʻapea foʻi i luga o le vaalele o le pu e faʻaogaina ai le faʻaogaina.

4. Fa'auma fa'auma: Fa'ato'a fa'auma fa'auluuluga (e pei o le olo, fa'amalo, olo lelei, ta'avale ta'avale, ma isi mea), e tatau ona i ai i le vaega mulimuli o le auala fa'agasologa, pe a uma ona fa'agasolo le pito i luga i Ra0.8 um luga, fa'alavelave laititi o le a faʻaleagaina luga, i atunuu e pei o Iapani, Siamani, pe a maeʻa le gaioiga, faʻatasi ai ma se flannelette, matua leai se faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma le mea faigaluega poʻo isi mea i le lima, E puipuia ai luga o le maeʻa mai le faʻaleagaina ona o le transshipment ma le faʻapipiʻiina i le va o faiga.

O isi mataupu faavae mo le tusiaina o le auala o le faagasologa o vaega masini:

O lo'o i luga o le tulaga lautele o le fa'atulagaina o fa'agasologa.O nisi mataupu patino e mafai ona taulimaina e tusa ai ma mataupu faavae nei.

(1) Ina ia faʻamautinoa le saʻo lelei o le gaosiga, e sili ona lelei le faʻaogaina o masini faʻapitoa.Ona o le gaogao machining, o le tipiina tele e tele, o le mea faigaluega e ala i le tipiina o le malosi, malosi o le pipii, vevela, ma le gaosiga o luga e sili atu le taua o le faʻamaʻaina o galuega, o loʻo i ai se faʻalavelave tele i totonu o le mea faigaluega, pe a faʻaauau pea le gaogao ma le gaogao. saʻo o vaega faʻamaeʻaina o le a leiloa vave ona o le toe tufatufaina atu o le atuatuvale.Mo nisi vaega e maualuga le sa'o o masini.A mae'a machining faigata ma a'o le'i mae'a, e tatau ona fa'atulagaina le fa'amama maualalo o le vevela po'o le fa'agasologa o le matua e fa'aitiitia ai le fa'alavelave i totonu.

 

O le 5-axis CNC milling machine tipiina alumini vaega taʻavale. O le faʻagasologa o le gaosiga o le Hi-Technology.
AdobeStock_123944754.webp

(2) Faʻasologa o togafitiga vevela e masani ona faʻatulagaina i le faʻaogaina o masini.O tulaga o togafitiga vevela e faʻatulagaina e pei ona taua i lalo: ina ia faʻaleleia le faʻaogaina o uʻamea, e pei o le annealing, normalizing, quenching ma tempering, ma isi mea e masani ona faʻatulagaina aʻo leʻi faʻaogaina.Ina ia faʻaumatia le faʻalavelave i totonu, e pei o togafitiga tuai, faʻamaʻi ma le faʻafefeteina o togafitiga, faʻasalalauga lautele pe a maeʻa gaioiga faigata, aʻo leʻi maeʻa.Ina ia faʻaleleia mea faʻainisinia o vaega, e pei o le carburizing, quenching, tempering, ma isi, e masani ona faʻatulagaina pe a uma le faʻaogaina o masini.Afai o le vevela togafitiga ina ua uma le deformation tele, e tatau foi ona faatulaga le faagasologa faagasologa mulimuli.

(3) Filifiliga talafeagai o meafaigaluega.O le faʻaogaina o masini e masani lava ona tipi ese le tele o alauni o le gaosiga, e le manaʻomia ai le maualuga o le gaioiga saʻo, o le mea lea e tatau ona i ai i se malosi tele le faʻaogaina o masini, e le maualuga tele le saʻo i luga o le masini masini, o le faʻamaeʻaina e manaʻomia ai se masini masini masini. faiga.O le gaogao ma le maeʻa machining o loʻo faʻaogaina i luga o meafaigaluega masini eseese, lea e le gata e mafai ona tuʻuina atu le taʻaloga atoa i le gafatia o meafaigaluega, ae faʻalauteleina ai foi le ola tautua o meafaigaluega masini masini.

Pe a faʻatulagaina le faʻagasologa o le faʻaogaina o vaega, ona o ituaiga eseese o gaosiga o vaega, o le auala o le faʻaopoopoina, masini meafaigaluega masini, faʻapipiʻiina mea e fua ai, avanoa ma manaoga faʻapitoa mo tagata faigaluega e matua ese lava.

 

CNC-Machining-1

Taimi meli: Aukuso-23-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou